Veelgestelde vragen

Hoe geef ik me op voor het SummerCourt?

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op deze site. Dit inschrijfformulier is alleen beschikbaar tijdens de wervingsweken.

Krijg ik een bewijs van deelname na afloop?

Ja, je ontvangt na afloop van SummerCourt een bewijs van deelname, een officieel ondertekend certificaat.

Kan ik nog deelnemen aan SummerCourt als ik al afgestudeerd ben?

Nee, helaas kun je na afstuderen niet meer deelnemen aan SummerCourt.
SummerCourt is bedoeld voor rechtenstudenten in de bachelor- of masterfase van hun studie.

Hoe lang duurt SummerCourt?

SummerCourt duurt altijd een werkweek en begint op een maandag in de ochtend en eindigt op een vrijdag met een landelijke dag.

Wat moet ik allemaal aanleveren voor de inschrijving?

Via het inschrijfformulier op deze site, word je automatisch door alle stappen geleid, die nodig zijn voor de inschrijving. We vragen naar je persoonlijke gegevens, gegevens met betrekking tot je studie, een goed gefundeerde motivatie en tot slot is het van belang je meest recente cijferlijst en CV met ons te delen. Optioneel kun je ook een referentie meesturen. Dit is niet verplicht.

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan SummerCourt?

SummerCourt word je aangeboden door de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. De enige kosten die voor eigen rekening zijn tijdens het SummerCourt zijn eventuele reiskosten van huis naar de rechtbank en eventuele overnachtingskosten.

Overige vragen

Heb je een vraag over SummerCourt die nog niet bij de veelgestelde vragen staat? Neem dan contact op met Chantal van Kuijen (lid landelijke projectgroep) via werken@rechtspraak.nl.