Skip links

Organisatie

Organisatie

SummerCourt wordt georganiseerd door het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak gezamenlijk. Er is een landelijke projectgroep en bij alle gerechten en parketten zijn lokale werkgroepen actief. De SSR (het opleidingsinstituut voor de rechterlijke organisatie) is verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van SummerCourt.

De Rechtspraak

Het overkoepelende bestuur van de rechtbanken, de gerechtshoven, het CBb en de CRvB is de Raad voor de rechtspraak. De Raad houdt toezicht en zorgt ervoor dat rechters hun werk goed kunnen doen, bijvoorbeeld door kennis toegankelijk te maken. De Raad komt op voor de belangen van de Rechtspraak in de politiek.

Meer informatie

Openbaar Ministerie

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast richt het Landelijk Parket zich op de bestrijding van (internationaal) georganiseerde misdaad, bestrijdt het Functioneel Parket criminaliteit op het gebied van milieu, economie en fraude en worden alle beroepen tegen verkeersboetes door het Parket Centrale Verwerking OM beoordeeld.

Meer informatie