Skip links

Organisatie

Organisatie

SummerCourt wordt georganiseerd door het Openbaar Ministerie, de Rechtspraak  en SSR (het opleidingsinstituut voor de rechterlijke organisatie). Er is een landelijke projectgroep en bij alle gerechten en parketten zijn lokale werkgroepen actief.

De Rechtspraak

De Rechtspraak als organisatie bestaat uit verschillende onderdelen, die allemaal autonoom zijn: de gerechten (rechtbanken en gerechtshoven), de Raad voor de rechtspraak (overkoepelend bestuur), het College van Beroep van het bedrijfsleven, de Centrale Raad van Beroep en de landelijke diensten IVO Rechtspraak, LDCR en SSR.

Uitgebreide informatie over hoe het recht in Nederland is georganiseerd, vind je op rechtspraak.nl.

Meer informatie

SSR

SSR (Studiecentrum Rechtspleging) is sinds 1960 het eigen opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Meer informatie over SSR vind je op ssr.nl.

Openbaar Ministerie

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast richt het Landelijk Parket zich op de bestrijding van (internationaal) georganiseerde misdaad, bestrijdt het Functioneel Parket criminaliteit op het gebied van milieu, economie en fraude en worden alle beroepen tegen verkeersboetes door het Parket Centrale Verwerking OM beoordeeld.

Meer informatie over het Openbaar Ministerie vind je op om.nl.

Meer informatie