Skip links

Solliciteren SummerCourt

Stel je voor: het is een zonnige week in juli. Deze week begint goed met een warm welkom bij de rechtbank. Jij gaat namelijk samen met andere rechtenstudenten ervaren hoe het is om rechter en officier van justitie te zijn! Je wordt tijdelijk beëdigd en bent een week lang toga-drager. Deze week duik je in juridische cases, je houdt je requisitoir in de rechtszaal en schrijft een vonnis. Een unieke ervaring waarbij het natuurlijk niet ontbreekt aan de nodige dosis plezier. Zit jij in het laatste jaar van je bachelor of master Rechten en wil je weten hoe we werken bij de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie? Dan is SummerCourt écht iets voor jou!

De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie openen deze zomer opnieuw hun deuren. SummerCourt is hét jaarlijks evenement waarin de Rechtspraak, het Openbaar Ministerie en SSR maatschappelijk betrokken rechtenstudenten kennis laten maken met de rechterlijke organisatie.

Wanneer
Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli 2024

Waar
In één van de drie regio’s van jouw voorkeur. Bij je sollicitatie kun je aangeven welke locaties jouw voorkeur heeft.

Voor wie
Universitaire studenten Nederlands Recht in het laatste jaar van hun bachelor of in de masterfase. Of je nu gespecialiseerd/geïnteresseerd ben in strafrecht, civiel recht, bestuursrecht, fiscaal recht of personen- en familierecht, iedereen is welkom!

Solliciteer nu!
Iets voor jou? Wil jij ook één van de 82 gewilde plekken in het team van SummerCourt 2024 bemachtigen? Grijp dan nu je kans! Solliciteren is mogelijk van maandag 26 februari tot en met maandag 25 maart 2024.

De selectiegesprekken vinden plaats in de weken van 15 april tot en met 24 april 2024. Ben je definitief geselecteerd, dan word je op 18 juni 2024 verwacht bij de landelijke aftrap, genaamd SpringCourt, in Utrecht.

Ben jij erbij? Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature vanaf 26 februari t/m 25 maart 2024.

Recente berichten

SummerCourt 2024: solliciteer nu!

SummerCourt 2024: solliciteer nu!

Stel je voor: het is een zonnige week in juli. Deze week begint goed met een warm welkom bij de rechtbank. Jij gaat namelijk samen met andere rechtenstudenten
Werving SummerCourt 2023

Werving SummerCourt 2023

We hebben SummerCourt 2022 nog vers in ons geheugen en we zijn alweer bezig met de volgende editie. SummerCourt 2023 vindt plaats van maandag 3 juli 2023 tot

SpringCourt 1 juli 2022

SpringCourt 1 juli 2022

Op 1 juli 2022 vond SpringCourt, het kick-off evenement van SummerCourt, eindelijk weer op locatie plaats. En wat voor een locatie: de voormalig penitentiaire inrichting De Lik. Na