Skip links

Veel gestelde vragen

Vragen en antwoorden

Bekijk de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

Je kunt je inschrijven via deze website. Het inschrijfformulier is alleen beschikbaar tijdens de wervingsweken. Ga naar de aanmeldpagina.

Nee, helaas kun je na afstuderen niet meer deelnemen aan SummerCourt.
SummerCourt is bedoeld voor rechtenstudenten in de bachelor- of masterfase van hun studie.

Via het inschrijfformulier word je automatisch door alle stappen geleid, die nodig zijn voor de inschrijving. We vragen naar je persoonlijke gegevens, gegevens met betrekking tot je studie, een goed gefundeerde motivatie en tot slot is het van belang je meest recente cijferlijst en CV met ons te delen. Optioneel kun je ook een referentie meesturen. Dit is niet verplicht.

Ja, je ontvangt na afloop van SummerCourt een bewijs van deelname, een officieel ondertekend certificaat.

SummerCourt duurt altijd een werkweek en begint op een maandag in de ochtend en eindigt op een vrijdag met een landelijke dag.

SummerCourt word je aangeboden door de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. De enige kosten die voor eigen rekening zijn tijdens het SummerCourt dat zijn eventuele reiskosten van huis naar de rechtbank en eventuele overnachtingskosten.

Heb je een vraag over SummerCourt die nog niet bij de veelgestelde vragen staat? Neem dan contact op met SummerCourt, Merel Molenaar: info@summercourt.nl