Skip links

Wat is SummerCourt

Kennismaken met de rechterlijke macht

SummerCourt biedt maatschappelijk betrokken rechtenstudenten een kijkje in de keuken van de rechter en de officier van justitie. Hoe komt een rechter tot zijn oordeel en welke afwegingen maakt een officier van justitie? Om die vragen te beantwoorden kun je deelnemen aan verschillende workshops.

Waarom?

Wat is de reden achter Summercourt?

Veel rechtenstudenten hebben vanuit de collegebanken nauwelijks beeld van de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden van een rechter of een officier van justitie. SummerCourt is in 2009 ontstaan vanuit het idee om het werk van de rechterlijke macht in Nederland meer bekendheid te geven.

Waar en wanneer?

Waar en wanneer vindt SummerCourt plaats?

SummerCourt vindt plaats van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli 2024. Wanneer je je aanmeldt, mag je drie voorkeursregio’s aanvinken. Als je geselecteerd wordt, proberen wij je in te delen in één van deze regio’s.

Solliciteer nu!

Programma

Wat kun je tijdens SummerCourt verwachten?

Het programma verschilt per arrondissement. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je een kijkje mag nemen in de keuken van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. Denk hierbij aan het bijwonen van zittingen, requireren en het schrijven van uitspraken. Je beleeft, samen met zeven andere rechtenstudenten, een unieke week, waarin ook voldoende ruimte is voor netwerken.

Naast SummerCourt organiseren wij voor de deelnemers en oud-deelnemers twee andere evenementen: SpringCourt (de aftrap voor de deelnemers van het desbetreffende jaar) en WinterCourt (het reünie-evenement voor alle oud-deelnemers aan SummerCourt).

SpringCourt

SpringCourt is de kick-off voor SummerCourt. Dit jaar vindt SpringCourt plaats op 18 juni 2024.

Over SpringCourt

WinterCourt

WinterCourt is een reünie-evenement voor alle Magistralenten. Er is een inhoudelijk programma met interessante workshops en een mogelijkheid tot netwerken. WinterCourt vindt plaats op donderdag 8 februari 2024 (in de avond).

meer winterCourt

Recente berichten

SummerCourt 2024: solliciteer nu!

SummerCourt 2024: solliciteer nu!

Stel je voor: het is een zonnige week in juli. Deze week begint goed met een warm welkom bij de rechtbank. Jij gaat namelijk samen met andere rechtenstudenten
Werving SummerCourt 2023

Werving SummerCourt 2023

We hebben SummerCourt 2022 nog vers in ons geheugen en we zijn alweer bezig met de volgende editie. SummerCourt 2023 vindt plaats van maandag 3 juli 2023 tot

SpringCourt 1 juli 2022

SpringCourt 1 juli 2022

Op 1 juli 2022 vond SpringCourt, het kick-off evenement van SummerCourt, eindelijk weer op locatie plaats. En wat voor een locatie: de voormalig penitentiaire inrichting De Lik. Na