Skip links

Wat is SummerCourt

Kennismaken met de rechterlijke macht

SummerCourt biedt maatschappelijk betrokken rechtenstudenten een kijkje in de keuken van de rechter en de officier van justitie. Hoe komt een rechter tot zijn oordeel en welke afwegingen maakt een officier van justitie? Om die vragen te beantwoorden kun je online deelnemen aan verschillende workshops.

Waarom?

Wat is de reden achter Summercourt?

Veel rechtenstudenten hebben vanuit de collegebanken nauwelijks beeld van de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden van een rechter of een officier van justitie. SummerCourt is in 2009 ontstaan vanuit het idee om het werk van de rechterlijke macht in Nederland meer bekendheid te geven.

Waar en wanneer?

Waar en wanneer vindt SummerCourt plaats?

SummerCourt vindt in 2021 vanwege de Corona maatregelen alleen online plaats. Deelnemers kunnen op 2, 9, 23 en 30 september 2021 online deelnemen aan interessante, inhoudelijke workshops. Op de laatste SummerCourt-dag neem je deel aan een netwerkbijeenkomst in één van de regio’s van jouw voorkeur.

Programma

Wat kun je tijdens SummerCourt verwachten?

Het programma van SummerCourt is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Wij hebben diverse interessante, inhoudelijke workshops voorbereid en een beschrijving daarvan vind je hier.

Naast SummerCourt organiseren wij voor de deelnemers en oud-deelnemers 3 andere evenementen: SpringCourt, AutumnCourt en WinterCourt.

SpringCourt

SpringCourt is de kick-off voor SummerCourt. In juni komen alle geselecteerde deelnemers in de middag bij elkaar.

Over SpringCourt

AutumnCourt

Sommige lokale werkgroepen organiseren in het najaar onder de naam AutumnCourt een reünie voor de deelnemers van hun regio. Met elkaar terugblikken op de week.

Meer over AutumnCourt

WinterCourt

WinterCourt is een inhoudelijk programma dat in het teken staat van het thema van het volgende SummerCourt en het biedt de mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten.

meer winterCourt

Recente berichten

SummerCourt 2021 is online

SummerCourt 2021 is online

SummerCourt is hét jaarlijkse evenement waarin De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie maatschappelijk betrokken rechtenstudenten kennis laten maken met de rechterlijke organisatie. Normaal gesproken openen de Rechtspraak en

Volg het online Indian SummerCourt-event

Volg het online Indian SummerCourt-event

De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie organiseren samen een online evenement waarin zij maatschappelijk betrokken rechtenstudenten én net afgestudeerde juristen kennis laten maken met de rechterlijke macht. Het

Podcast serie SSR Meestervertellers

Podcast serie SSR Meestervertellers

SSR is jarig en wie jarig is, trakteert! Voor de Meimaand-Thuisleermaand presenteert SSR extra afleveringen van de podcast serie SSR Meestervertellers. In deze afleveringen gaan experts nader in