Skip links

Wat is SummerCourt

Kennismaken met de rechterlijke macht

SummerCourt biedt maatschappelijk betrokken rechtenstudenten een kijkje in de keuken van de rechter en de officier van justitie. Hoe komt een rechter tot zijn oordeel en welke afwegingen maakt een officier van justitie? Om die vragen te beantwoorden kun je deelnemen aan verschillende workshops.

Waarom?

Wat is de reden achter Summercourt?

Veel rechtenstudenten hebben vanuit de collegebanken nauwelijks beeld van de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden van een rechter of een officier van justitie. SummerCourt is in 2009 ontstaan vanuit het idee om het werk van de rechterlijke macht in Nederland meer bekendheid te geven.

Waar en wanneer?

Waar en wanneer vindt SummerCourt plaats?

SummerCourt vindt plaats van maandag 3 juli 2023 tot en met vrijdag 7 juli 2023. Wanneer je je aanmeldt, mag je drie voorkeursregio’s aanvinken. Als je geselecteerd wordt, proberen wij je in te delen in één van deze regio’s.

Programma

Wat kun je tijdens SummerCourt verwachten?

Het programma verschilt per arrondissement. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je een kijkje mag nemen in de keuken van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. Denk hierbij aan het bijwonen van zittingen, requireren en het schrijven van uitspraken. Je beleeft, samen met zeven andere rechtenstudenten, een unieke week, waarin ook voldoende ruimte is voor netwerken.

Naast SummerCourt organiseren wij voor de deelnemers en oud-deelnemers twee andere evenementen: SpringCourt (de aftrap voor de deelnemers van het desbetreffende jaar) en WinterCourt (het reünie-evenement voor alle oud-deelnemers aan SummerCourt).

SpringCourt

SpringCourt is de kick-off voor SummerCourt. SpringCourt vindt plaats op dinsdag 20 juni 2023 (in de middag).

Over SpringCourt

WinterCourt

WinterCourt is een reünie-evenement voor alle Magistralenten. Er is een inhoudelijk programma met interessante workshops en een mogelijkheid tot netwerken. WinterCourt vindt plaats op donderdag 9 februari 2023 (in de avond).

meer winterCourt

Recente berichten

SummerCourt 2023: solliciteer nu!

SummerCourt 2023: solliciteer nu!

Klik hier om te solliciteren! De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie openen deze zomer opnieuw hun deuren. SummerCourt is hét jaarlijks evenement waarin de Rechtspraak, het Openbaar Ministerie

Werving SummerCourt 2023

Werving SummerCourt 2023

We hebben SummerCourt 2022 nog vers in ons geheugen en we zijn alweer bezig met de volgende editie. SummerCourt 2023 vindt plaats van maandag 3 juli 2023 tot

SpringCourt 1 juli 2022

SpringCourt 1 juli 2022

Op 1 juli 2022 vond SpringCourt, het kick-off evenement van SummerCourt, eindelijk weer op locatie plaats. En wat voor een locatie: de voormalig penitentiaire inrichting De Lik. Na