Skip links

Wat is SummerCourt

Kennismaken met de rechterlijke macht

SummerCourt biedt maatschappelijk betrokken rechtenstudenten een week lang een kijkje in de keuken van de rechter en de officier van justitie. Hoe komt een rechter tot zijn oordeel en welke afwegingen maakt een officier van justitie? En hoe ziet hun week er eigenlijk uit? Om die vragen te beantwoorden ga je zelf vonnissen schrijven, zelf een requisitoir houden, zelf een zitting leiden en zelf met de politie in gesprek over bevoegdheden die zij willen inzetten.

Waarom?

Wat is de reden achter Summercourt?

Veel rechtenstudenten hebben vanuit de collegebanken nauwelijks beeld van de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden van een rechter of een officier van justitie. SummerCourt is in 2009 ontstaan vanuit het idee om het werk van de rechterlijke macht in Nederland meer bekendheid te geven.

Waar en wanneer?

Waar en wanneer vindt SummerCourt plaats?

SummerCourt vindt op alle gerechten en parketten in Nederland plaats. Het gaat daarbij om 10 regio’s. Summercourt zal rond de eerste week van juli in 2018 plaats vinden (van maandag tm vrijdag).

Programma

Wat kun je tijdens SummerCourt verwachten?

Het programma van SummerCourt wordt ingevuld door de lokale werkgroepen. Wel is een aantal inhoudelijke programmaonderdelen landelijk vastgesteld. Een beschrijving daarvan vind je hier.

Naast SummerCourt organiseren wij voor de deelnemers en oud-deelnemers 3 andere evenementen: SpringCourt, AutumnCourt en WinterCourt.

SpringCourt

SpringCourt is de kick-off voor SummerCourt. In juni komen alle geselecteerde deelnemers in de middag bij elkaar.

Over SpringCourt

AutumnCourt

Sommige lokale werkgroepen organiseren in het najaar onder de naam AutumnCourt een reünie voor de deelnemers van hun regio. Met elkaar terugblikken op de week.

Meer over AutumnCourt

WinterCourt

WinterCourt is een inhoudelijk programma dat in het teken staat van het thema van het volgende SummerCourt en het biedt de mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten.

meer winterCourt

Recente berichten

Eerste selectie SummerCourt 2018 begonnen

Eerste selectie SummerCourt 2018 begonnen

We hebben bijna 300 sollicitaties ontvangen voor SummerCourt 2018 en daar zijn we heel blij mee! Op dit moment worden de laatste Talentscans gemaakt en zijn wij bezig

Veel aanmeldingen WinterCourt 2018

Veel aanmeldingen WinterCourt 2018

Op donderdag 16 februari vindt WinterCourt plaats, hét unieke evenement voor Magistralenten om te netwerken en exclusieve masterclasses te volgen. En het belooft weer een inhoudelijk interessant programma te worden met

De werving van 2018 gaat binnenkort van start

De werving van 2018 gaat binnenkort van start

Ben jij er al klaar voor? In maart en april 2018 kun je weer solliciteren voor SummerCourt editie 2018. Deze editie heeft plaats voor 80 enthousiaste deelnemers. Op deze website kun