Skip links

Rechter of officier van justitie voor een week? Dat kan! SummerCourt 2022 vindt plaats op locatie!

De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie openen opnieuw hun deuren! Na twee jaar SummerCourt online te hebben georganiseerd, mogen beide organisaties en opleidingsinstituut SSR maatschappelijk betrokken universitaire rechtenstudenten op locatie kennis laten maken met de rechterlijke organisatie. SummerCourt biedt plaats aan 82 deelnemers.

Wat doe je eigenlijk tijdens SummerCourt?

SummerCourt biedt maatschappelijk betrokken universitaire rechtenstudenten een kijkje in de keuken van de rechter en de officier van justitie. Hoe komt een rechter tot zijn oordeel en welke afwegingen maakt een officier van justitie? De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie bieden je een unieke kans om, samen met een groep medestudenten, vijf dagen mee te lopen achter de schermen. Je gaat, indien mogelijk, op bezoek bij ketenpartners zoals de politie en je voert zelf ook relevante werkzaamheden uit. Denk hierbij aan het schrijven van uitspraken, requireren en het bijwonen van zittingen.

Wanneer en waar?

SummerCourt vindt plaats van maandag 4 juli 2022 tot en met vrijdag 8 juli 2022. Je loopt mee in één van de drie regio’s van jouw voorkeur. Bij je sollicitatie kun je aangeven welke regio’s dit zijn.

Voor wie?

Ben jij een universitaire rechtenstudent en zit je in het laatste jaar van jouw bachelor of in de masterfase (vóór 1 juni minimaal 150 ects binnen)? Beschik jij over een cv met een aantal maatschappelijke ervaringen waaruit wij kunnen opmaken dat jij, naast studiegerelateerde activiteiten, met twee benen midden in de maatschappij staat? Dan organiseren wij SummerCourt voor jou! Of je nu geïnteresseerd/gespecialiseerd in strafrecht, civiel recht, bestuursrecht of jeugdrecht, iedereen is welkom!

Iets voor jou? Hier vind je de vacature. Solliciteren is mogelijk tot en met zondag 10 april 2022

You may also like

Join the Discussion